Smaki polskie. Warzywne rozmaitości. Tom 1. Książka z przepisami + DVD – Małgorzata Motecha-Pastuszko , Agnieszka Niemcewicz

Smaki polskie. Warzywne rozmaitości. Tom 1. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z regułami kucharskimi uzupełniona o DVD z przesianymi odcinkami cyklu „Gusty lokalne”. Audycja ofiarowany polskiemu dziedzictwu kucharskiemu. Awansujemy sędziwą, dobrą polską kuchnię. Potrzebujemy ratować od momentu zapomnienia statuty polskich babć. Wytłumaczyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy potrawy lokalne takie, jakie nie są świetne w żadnym inn ym rejonie Europy. Pokazujemy, jako je przygotować. 1. Bigos 2. Blaszak podlaski 3. Gołąbki małe i duże 4. Karczochy 5. Kiszka ziemniaczana 6. Kotlety z dziadów 7. Tort ziemniaczany 8. Jarzyny wypychane 9. Ziemniaki drążone i nabijane 10. Pierwsze i placuszki z bani

Zobacz Smaki polskie. Warzywne rozmaitości. Tom 1. Książka z przepisami + DVD – Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz w TaniaKsiazka.pl

Smaki polskie. Warzywne rozmaitości. Tom 1. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Smaki własne. Drobiowe ambrozje. Wolumin 5. Książka z przepisami + DVD – Małgorzata Makrobiotyka Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z przepisami kucharskimi zilustrowana o DVD z wybranymi odcinkami cyklu „Smaki krajowe”. Program oddany własnemu dziedzictwu kucharskiemu. Wysuwamy starą, dobrą lokalną kuchnię. Pożądamy ocalić od zapomnienia imperatywy naszych babć. Uplastycznić ciekawostki Obowiązująca dieta – przy użyciu żołądek aż do zdrowia dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy straw regionalne takie, jakie nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, jakże spożywa preparować. 1. Indyk dwukolorowy 2. Powikłanie staropolski z drobiu pływającego 3. Klatka piersiowa z kurczaka nabijana 4. Szyjki gęsie nabijane 5. Indyk wypychany 6. Kacze udo lewe 7. Basen w potrawce 8. Kaczka luzowana 9. Perliczka wielkopolska 10. Półgęsek w sosie grzybowym 11. Wiosenny kurczak na zielono

Smaki lokalne. Kopystką rozlewane. Wolumin 4. Książka z nakazami + DVD – Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z regulaminami kulinarnymi uzupełniona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu „Smaki krajowe”. Projekt oddany polskiemu dziedzictwu kucharskiemu. Promujemy naczelną, pyszną polską kuchnię. Chcemy uratować od zapomnienia przepisy naszych starowinek. Uplastycznić ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Cechujemy straw regionalne takie, które ni e są znane w żadnym innym rejonie Europy. Pokazujemy, na sposób je przygotować. 1. Barszcz czerwony 2. Barszcz z uszkami na para sposoby 3. Barszcz ukraiński 4. Chłodnik staropolski 5. Flaki wegetariańskie 6. Flaki z pulpetami 7. Krupnik staropolski 8. Kwaśnica zwana kwasówką 9. Żur z kiełbasą 10. Zalewajka 11. Pierwsze gulaszowa 12. Pierwsze danie wiosenna z sałaty

Smaki polskie. Mięsiwa z tradycją. Tom 3. Książka z wzorami + DVD – Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Lektura z kodeksami kulinarnymi uzupełniona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu „Gusty własne”. Projekt poświęcony polskiemu dziedzictwie kulinarnemu. Rekomendujemy wiekową, dobrą polską kuchnię. Chcemy oszczędzić od czasu zapomnienia prawo polskich staruszki. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Wizualizujemy straw regionalne takie, jakie nie są pokupne w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, jako je przygotować. 1. Galaret ka z cielęcych nóżek 2. Golonka i puree z grochu 3. Klops wołowo-wieprzowy z borowikami 4. Kotleciki jagnięce z kostką 5. Królik na dziko 6. Wypiekań huzarska 7. Polędwiczki wieprzowe w sosie żurawinowym 8. Schab ze śliwką 9. Szynka w bochenku 10. Sznycle cielęce w 3 odsłonach 11. Wyplataniec Kurpianki albo warkocz Maryny 12. Zrazy wołowe w sosie grzybowym

Ten wpis został opublikowany w kategorii Super diety. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz